Coronatrampet stödjer Barncancerfonden tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon

VAD ÄR CORONATRAMPET?

Coronatrampet är uppföljaren till det livsviktiga virtuella löploppet Coronamilen. Ett lopp som startades för att fortsätta och motivera till fysisk aktivitet genom träning och tävling i spåren av Covid-19. 

 

Initiativet till Coronatrampet kom efter en förfrågan från Cykeldagarna 2020 där önskemålet var ett nationellt evenemang med lokal anknytning, i liknande anda som Coronamilen.

VARFÖR?

I takt med att lopp efter lopp ställts in under våren önskade vi att vända denna trend, och blev tvungna att tänka nytt. Hur skulle vi kunna vända denna negativa trend, och samtidigt motivera till fortsatt fysisk aktivitet? Samtidigt som vi såg möjligheten till att bidra till något större.

 

Vi har under våren genomfört två virtuella löplopp och tillsammans aktiverat nästan 12 000 deltagare, där vi kunnat skänka närmare 1,5 miljoner kronor till Radiohjälpens insamling för riskgrupper i pandemin. Nu önskar vi att aktivera cykel-Sverige som också drabbats av inställda lopp och evenemang.

 

Coronatrampet är loppet där var och en deltar i sina hemtrakter, i sitt tempo och på en tidpunkt som passar dig. Detta är inte det klassiska cykelloppet där det handlar om att cykla så fort som möjligt utan under perioden 1/8 - 8/8 gäller det att samla så många kilometer som möjligt. Vi kommer att ha utlottningspriser från våra sponsorer där man för varje tio kilometer man cyklar ökar sina chans till dessa priser. 

 

Med detta koncept kan alla vara med och delta. Ta din stadscykel, MTB, landsvägscykel eller vad som står i förrådet och delta du också. Till och med Elcykel är godkänt i detta lopp, där det handlar om att komma ut och röra på sig!

 

Med fantastiska samarbetspartners vid vår sida kommer vi att skänka allt överskott* till Barncancerfondens arbete genom Team Rynkeby - God Morgon. Team Rynkeby - God Morgon är världens största välgörenhetsprojekt för cyklister. Gå gärna in på www.team-rynkeby.se och läs mer. 

Här kan du läsa mer om hur du kan bli en del av Team Rynkeby - God Morgon i framtiden.

 

Vi ser det som en möjlighet att tillsammans cykla mot samma mål - att samla in pengar till Barncancerfonden. Var med och bidra du också genom att anmäla dig till Coronatrampet.

 HUR?

Ni anmäler er först på Race.se, där ni samtidigt som ni anmäler er skapar en användarprofil om ni inte har det sedan tidigare.

 

Under perioden 1/8 - 8/8 cyklar du så många kilometer du bara kan och hinner, samt registrerar dessa med valfri cykeldator, träningsklocka eller träningsapp. I slutet av perioden, senast 8/8 23:59 så registrerar du hur många kilometer du har cyklat totalt under perioden, på mina sidor hos race.se.

 

VAD INGÅR?

Vad skulle ett lopp vara utan medalj? Alla som anmäler sig kommer få en medalj, antingen som kan hämtas upp lördagen den 8/8 på Stortorget i Kristianstad där vi även kommer att sätta upp en fotovägg för alla som befinner sig i närheten. Befinner du dig i en annan del av Sverige eller världen så kommer vi skicka din medalj med posten efter avslutat lopp.

 

Fotoväggen kommer att vara uppsatt 5-8/8 där alla som befinner sig i närheten av Kristianstad kan komma förbi och ta en målbild.

*Utav anmälningsavgiften så kommer överskottet på minst 125kr/deltagare att skänkas till Barncancerfonden genom Team Rynkeby - God Morgon, efter att kostnader för inköp, porto, administration och anmälningstjänst betalats. 

JAC vit.png
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle