Coronatrampet stödjer Barncancerfonden tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon

VAD ÄR CORONAMILEN?

Coronamilen är ett livsviktigt virtuellt löplopp som startades för att fortsätta och motivera till fysisk aktivitet genom träning och tävling i spåren av Covid-19. Enligt Folkhälsomyndigheten är fysisk aktivitet bra för folkhälsan även i dessa tider med restriktioner, och uppmanar därför till fortsatt träning och fysisk aktivitet så länge man är symptomfri. Vi avråder alla med någon form av symptom av Covid-19 att delta i Coronamilen, egen hälsa går framför välgörenhet.

VARFÖR?

I takt med att lopp efter lopp ställts in under våren önskade vi att vända denna trend, och blev tvungna att tänka nytt. Hur skulle vi kunna vända denna negativa trend, och samtidigt motivera till fortsatt fysisk aktivitet? Tankarna formade sig om ett virtuellt löplopp där alla kan delta efter sina förutsättningar. Var och en springer i sina hemtrakter, i sitt tempo på en tidpunkt som passar sig!

Vi har nu genomfört första loppet och tillsammans med 9500 anmälda så blev vi 2019/2020 säsongens 8e största löplopp och kunde även skänka 1,1 miljoner kronor till Radiohjälpen. 

Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med och därför har vi valt att man kan dela upp sin sträcka om man är anmäld till 10km loppet. Detta öppnar upp för fler att komma ut och hitta mål och motivation för att röra på sig. 

Efter önskemål från deltagarna så har vi även lagt till en Coronamilen 21km (halvmarathon) men denna sträcka har vi valt att man ej får dela upp utan måste springas i sin helhet.   

Med fantastiska samarbetspartners vid vår sida kommer vi att skänka allt överskott* till Radiohjälpens insamling till riskgrupper i pandemin.

Var med och bidra du också genom att anmäla dig till Coronamilen.

 HUR?

Ni anmäler er först på Race.se och där ni även blir tilldelade ett startnummer som ni hittar HÄR.

För att kunna registrera ditt resultat behöver du ladda du ner och registrera dig i appen RaceONE. För att göra detta behöver ni vid registrering ange ert startnummer som ni hittar på Race.se.

Under perioden 18-28 juni genomför du ditt lopp på önskad dag och tid och registrerar ditt resultat i RaceONE-appen senast den 28/6 kl 23:59 för att det ska godkännas. Detta utesluter inte att man kan variera mellan att gå och springa eller för den delen gå hela sträckan om man önskar det. Vi har medvetet valt att inte ha någon maxtid då vi hellre välkomnar fler än stänger någon ute.

Här ser ni två olika alternativ på hur man kan genomföra sitt lopp:

Alt 1: Man springer 10 km eller 21km under en runda i valfritt tempo och registrerar detta i RaceONE-appen. Man kan även registrera sitt resultat manuellt i appen, för detaljerade instruktioner tryck HÄR.

 

Alt 2: Känner man att 10 km är något för långt men ändå önskar att delta, då har man möjligheten att dela upp den sträckan på två eller flera tillfällen så länge man kommer upp i 10km totalt. Önskar man att dela upp sin sträcka så får man manuellt lägga in sitt resultat i RaceONE appen. Där registrerar man sin totala tid och sträcka samt bifogar skärmdumpar på sina delsträckor. För tydligare instruktioner på hur du gör detta så har RaceONE gjort en instruktionsfilm som ni hittar HÄR.

 

VAD INGÅR?

Vad skulle ett lopp vara utan medalj? Alla som anmäler sig kommer få en medalj hemskickad efter genomfört lopp. I anmälan kan man även välja att köpa till den nya 

Coronamilen t-shirten till ett extra förmånligt pris som då också blir hemskickat i samband med medaljen. 

I tillägg får de 200 första deltagarna som anmäler sig en bonus från BUFF.

Priser från våra samarbetspartners kommer att lottas ut bland de som delar sin upplevelse i sociala medier och med taggen @coronamilen och #coronamilen.

JAC vit.png
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle